< Kerstballen Gigant

Welkom bij de grootste kerstballen leverancier van Nederland. Wij zijn in 2005 begonnen met de online verkoop van kerstballen.
Heeft u elk jaar weer problemen met het aanschaffen van kerstballen bestel dan nu goedkoop, simpel en snel bij kerstballengigant.
Heeft u nog andere kerstartikelen nodig kijk dan onder aan onze website.

Persberichten


Buitensporige kerstversiering aan de gevel

RIJSWIJK - Flikkerende rendieren staan met kerstmannen en sleeŽn op de Nederlandse daken. Langs ramen en gevels schitteren honderden lichtjes. Vlak voor de feestdagen worden ook brievenbussen, schuttingen en bomen vol gehangen met lampjes. Zelfs oprijlanen en balkons ontkomen er niet aan. Nog nooit was uitbundige kerstversiering zo populair.

Bij de tuincentra is de versiering voor de buitenkant van het huis niet aan te slepen. Meters lichtslangen gaan over de toonbank. Vooral de zogenaamde Icelights zijn razend populair, meent de manager van Ziezotec Elektronics in Zoetermeer. De strengels met lichtjes in de vorm van ijspegels die aan dakranden worden ophangen, waren drie weken geleden al uitverkocht.

LED-verlichting is ook helemaal je van het. Het spul gaat lang mee, verbruikt weinig energie en wordt niet zo heet, zegt Electropoint in Den Bosch. Bij Tuincentrum Osdorp is vooral de koppelverlichting populair. Klanten kunnen meters kerstverlichting aan elkaar koppelen en zo het hele huis vol draperen.

In de negentiende eeuw deden de kerstboom en kerstballen hun intrede in de Nederlandse huiskamers. Na de Tweede Wereldoorlog gingen mensen rond kerst steeds meer versieren en sinds een paar jaar moeten ook de buitenkant van het huis en zelfs de bomen in de straat er aan geloven.

Beleefde de kerstversiering binnenshuis zo'n vijftien jaar geleden zijn hoogtepunt, dit jaar geldt dat volgens Strouken voor de buitenversiering. Nieuw dit jaar zijn enorme plastic kerstballen voor in de bomen in de tuin, vertelt tuinspecialist R. Sommers, die elk weekeinde in het televisieprogramma 'De Tuinruimers' optreedt. Gecombineerd met linten en lampjes.

Razend populair zijn ook de takkenbosjes met lampjes. Directeur Turksman van Tuincentrum Overvecht vertelt dat je die in de grond behoort te steken en leuk kan buigen in verschillende vormen. Over de populariteit van de kerstpoppen zijn de kenners het niet helemaal eens. Volgens Turksman doen de kerstmannen die over een touw fietsen en ladders op en af klimmen het erg goed. Maar Sommers zegt dat Nederlanders zich minder wagen aan de Amerikaanse ordinaire versieringen. We houden het dit jaar simpel, sjiek en klassiek.

Strouken deelt die mening. Het verlichten van gevels en daken is volgens haar bovendien geen typisch Amerikaans verschijnsel. Als wij iets 'Amerikaans' noemen, bedoelen we vaak oppervlakkig, kitch en niet-puur. De Nederlandse drang tot versieren en verlichten komt van binnen uit, zegt ze. Het gaat om het knusse kerstgevoel. Licht appelleert aan het oud-Nederlandse gezelligheidsgevoel. Nederlanders zijn typische gezelligheidsdieren. Het opleuken van de buitenkant van het huis strookt met de ontwikkeling dat we ons totale interieur steeds meer naar buiten uitdragen, meent Strouken. De voortuin hoort er tegenwoordig helemaal bij. Het straalt je identiteit uit en je onderscheid je van de rest.

Bovendien hebben mensen de behoefte om te laten zien dat ze kerstliefhebber zijn. Nederlanders missen de laatste jaren het echte wintergevoel een beetje, denkt ze. We hebben geen sneeuw en geen echte kou meer, dus plakken we nep sneeuwvlokken op het raam om dat knusse gevoel terug te krijgen. Wie dit jaar is uitgekeken op de ouderwetse vorm van de kerstboom kan hem omgekeerd ophangen aan het plafond, de dakrand of het balkon. Dan ben je echt een trendsetter.


Terug

Kerstballen gigant treedt op als intermediair op het gebied van kerstproducten. kortom bent u op zoek naar kerstartikelen voor dit jaar twijfel dan niet langer en laat u op uw wenken bedienen door Kerstballen Gigant De medewerkers staan ten allen tijden paraat om u op een effectieve en doeltreffende manier van dienst te zijn en uw verwachtingen te overtreffen!